Drie blessures voor KVK na 0-0 tegen Leuven

Drie blessures voor KVK na 0-0 tegen Leuven

Drie blessures voor KVK na 0-0 tegen Leuven

Print
In een matige partij bleef het zaterdag 0-0 in Kortrijk-Leuven aangezien beide doelmannen amper werden bedreigd. Het enige nieuws in het Guldensporenstadion was dat KV Kortrijk op weg naar de bekerreturn bij Cercle Brugge liefst drie spelers door blessure verloor: Dejaegere, Martin en Dupuis.

Hein Vanhaezebrouck miste te veel basisspelers om een degelijk team te kunnen neerzetten. Hij deed het zonder Chavarria, Nfor en Reynaud die worden klaargestoomd voor het bekerduel op Cercle, zonder de geschorste Mitrovic en ook nog zonder De Mets die aan de kant wordt gehouden omdat hij toch geschorst is in de komende bekermatch. Zo had Kortrijk voorin een lichtvoetig trio Capon - Dupuis - Matton waarmee het nooit kon dreigen.

Brecht Dejaegere werd vroeg aangetrapt en moest zich op het half uur al laten vervangen. Ronny Van Geneugden miste onder andere Gislason en Azevedo. Zijn team hield makkelijk stand. OHL begon wel goed met een schot van Chuka dat Keet in twee keer neutraliseerde. Later daagde Karuru alleen op voor de Zuid-Afrikaanse doelman, maar zijn plaatsbal ging naast het doel.

Na Dejaegere verloor Vanhaezebrouck ook Baptiste Martin, die huilend van de pijn met een gehavende enkel naar de kleedkamer werd gedragen. Zijn invaller David Wijns liet zich meteen opmerken: eerst zoefde een halve omhaal naast, daarna bracht hij de bal scherp voor, Mikulic kopte die uit het doel en Pavlovic kreeg die zo snel in de voeten dat hij de bal niet kon binnentrappen.

Kortrijk had het overwicht en dreigde via N'Diaye die schuin inschoot, maar Bailly duwde de bal weg. Weer was hij alert toen een vrijschop van Carevic direct in doel dreigde te gaan en nog eens toen Matton in de extra tijd van nabij kon uithalen. KVK verloor intussen nog een derde geblesseerde Dupuis. Na een maat voor niets blijft Kortrijk negende, Leuven tiende.

EDSO

KV KORTRIJK: Keet, També, Martin (54' Wijns), Pavlovic, Mulemo, N'Diaye, Dejaegere (35' Carevic), Capon, Matton, Oussalah, Dupuis (76' Verstraete).
OH LEUVEN: Bailly, Vanaudenaerde, Robson, Mikulic, Weuts, Van Goethem, Karuru (79' Ngolok), Geraerts, Yagan (89' Dehond), Chuka (46' Ruytinx), Ibou.
Gele kaarten: N'Diaye, Robson, Van Goethem, Mikulic.
Scheidsrechter: Bourdouxhe.

Meer voetbalnieuws