Vrijwilligers geven Maanrock niet op

Print
Mechelen - Bij heel wat vrijwilligers is de afgelasting van Maanrock 2013 hard aangekomen. Een groep bekijkt nu of het mogelijk is om de Mechelaars deze zomer toch een alternatief te bieden.

Woensdagavond komt de vaste kern samen om te vergaderen over een alternatief. "Kleinschaliger en zonder steun van de stad", zegt initiatiefnemer Dirk Palstermans (foto links onderaan). Op Facebook hebben de vrijwilligers en sympathisanten zich ook al verenigd in een groep, 'De Maanrockers''.

Twee 16-jarigen hebben op Facebook ook de groep 'Maanrock 2013 moet doorgaan' opgericht. "Het is de perfecte afsluiter van de zomervakantie voor jong en oud. Maanrock is een traditie, en die mag deze zomer niet ontbreken", zeggen ze.

Voorzitter Kristof Calvo (Groen) van de vzw Mechelse Feesten herhaalt dat hij begrip heeft voor de teleurstelling. "Maar de volgende editie van Maanrock vindt plaats in 2014. Al zijn we niet tegen nieuwe evenementen. Hoe meer, hoe beter. Alle vrijwilligers en mensen met een hart voor Maanrock wil ik de komende maanden nauw betrekken bij ons traject voor een vernieuwde aanpak", reageert hij.

Lees ook Mechelse Feesten gelast Maanrock 2013 af

In onze maandagkrant gaan wij door op de beslissing om Maanrock in 2013 af te gelasten.


Beluister hier een reactie van Dirk Palstermans:

SVH

Foto's Patrick Hattori, SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio