Krantenwinkel 'Het Nieuwe Egeltje' stopt ermee

Print

Krantenwinkel 'Het Nieuwe Egeltje' stopt ermee

Boechout - Marie-Anne de Brabander (55) en haar dochter Carolien Smet (25) pinken een traantje weg. "We zijn verplicht onze winkel te sluiten," zucht Marie-Anne.
"Het is niet langer meer rendabel."

Ruim 7 jaar baatte Marie-Anne krantenwinkel ?Het Nieuwe Egeltje' uit in de Gillegomstraat in Boechout. "In het begin stond ook mijn dochter Carolien achter de toog," vertelt de uitbaatster. "Maar toen ze haar huidige vriend leerde kennen, trok ze naar Leuven. Vandaag is ze terug gekomen om samen met mij afscheid te nemen van de klanten." Het afscheid valt zwaar. "Ik had heel graag nog verder gedaan," bekent Marie-Anne. "Maar de hoge huurprijs en de werken aan de Vremdesesteenweg hebben me de das om gedaan. Verder vechten tegen de bierkaai was zinloos."

Met ?Het Nieuwe Egeltje' verdwijnt ook een stuk televisiegeschiedenis. "In de jaren negentig stond Carmen van F.C. De Kampioenen hier in de winkel.
Alle opnames van Carmen in haar krantenwinkel werden hier gedraaid," vertelt Marie-Anne.

Met pijn in het hart komen de vaste klanten hun laatste krant, tijdschrift of pakje sigaretten kopen in het gezellige winkeltje in de Gillegomstraat.
Buren André en Greta hebben vandaag bloemen meegenomen. "Het is echt spijtig dat Marie-Anne ermee stopt. Wij kwamen iedere dag naar hier om ons gazetje te kopen en een ?klappeke' te doen", weet Greta. Ook Marc, de kinesist om de hoek, is er het hart van in. "Ik was hier steeds de eerste klant. Om kwart na zes stond ik aan de deur. Ik hielp Marie-Anne dan om de bakken mee naar binnen te dragen. Wat het maandag wordt, weet ik nog niet. Ik stond al die jaren gewoon geprogrammeerd om naar hier te komen," aldus Marc.

Wat de toekomst zal brengen weet Marie-Anne nog niet. "Ik ga eerst alles eens op een rijtje zetten. Het waren zware dagen," vertrouwt ze ons toe.
"Gisteren heb ik bijna niet geslapen. Ik ga de mensen echt missen. Gisteren waren hier een heleboel schoolkinderen. Ze kwamen altijd snoep kopen. Die mannekes hadden een kaart gemaakt voor mij: ?Jammer dat je weg gaat. We gaan onze gesprekjes missen'. Dat doet enorm veel deugd," weet Marie-Anne. "Maar ook veel pijn. Ik had dit echt nog zo graag langer blijven doen."

Patrick Vandyck
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio