Vlaamse Volksbeweging pleit voor onafhankelijk Vlaanderen

Vlaamse Volksbeweging pleit voor onafhankelijk Vlaanderen

Vlaamse Volksbeweging pleit voor onafhankelijk Vlaanderen

Print
Tijdens een symposium dat de Vlaamse Volksbeweging zaterdag in het Vlaams parlement in Brussel organiseerde, heeft VVB-voorzitter Guido Moons (foto) gewezen op de noodzaak van Vlaamse onafhankelijkheid. Politiek secretaris Peter De Roover stelde "dat Vlaanderen te groot is en België te klein voor een federaal systeem". "Wie meer Vlaanderen wil, moet beseffen dat dit inhoudt dat België verdwijnt", aldus De Roover.

Guido Moons gaf ook alle Vlaamse regeringspartijen, met inbegrip van de N-VA, een veeg uit de pan, omdat ze niets ondernemen tegen de oprichting van de Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap (BHG). Deze constructie holt volgens Moons immers de taalgrens uit. "Voor de VVB blijft de stelling overeind dat de taalgrens gelijk is aan een staatsgrens", aldus Guido Moons.

De Vlaamse regering besliste deze week te wachten met het sluiten van een samenwerkingsakkoord over BHG tot het Grondwettelijk Hof er zich over uitgesproken heeft. Overijse, Steenokkerzeel en Landen hebben bij het Hof een verzoekschrift ingediend tegen het feit dat ze hiervan verplicht lid worden. De N-VA-burgemeesters Luc Deconinck (Sint-Pieters-Leeuw), Willy Segers (Dilbeek), Theo Francken (Lubbeek) en Dominic Vansevenant (Keerbergen) sluiten zich bij dit verzoek aan.

Belga
Foto Photo News

Nu in het nieuws