"Autonomie N-VA 
zal zonder Brussel zijn"

Autonomie N-VA zal zonder Brussel zijn

"Autonomie N-VA zal zonder Brussel zijn"

Print
Vooraleer het scenario dat N-VA'er Geert Bourgeois nastreeft realiteit kan worden, "moet men eerst nog om de Franstaligen en zonder twijfel ook om de Nederlandstaligen in Brussel heen". Zo heeft cdH-fractieleider in het Brussels parlement, Benoît Cerexhe, zaterdag gereageerd.

In een interview in De Standaard zegt Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois zaterdag dat N-VA bij de verkiezingen van volgend jaar wil inzetten op volledige Vlaamse autonomie. De partij denkt dat ze CD&V en Open Vld zal overtuigen om mee te gaan in dat verhaal. Bourgeois gaf te verstaan Brussel wel nog samen met de Franstaligen te willen besturen, terwijl die laatsten "niet moeten denken dat ze Brussel krijgen".

"Eerst zesde staatshervorming uitvoeren"
N-VA wil totale Vlaamse autonomie in 2014

Voor Cerexhe, tot voor kort nog Brussels minister van Werk, heeft de lopende staatshervorming een einde gemaakt aan de droom van sommigen om Brussel samen beheerd te zien door Vlaanderen en Wallonië.

"Het Brussels gewest bestaat sinds 25 jaar. Het is een volwaardig gewest. Zijn statuut en financiering zijn versterkt in het kader van de staatshervorming. De droom van co-beheer door Vlaanderen en Wallonië is voorbij. Afgedwongen autonomie, zoals Bourgeois het wil, dat zal zonder Brussel zijn", aldus Benoît Cerexhe.

Foto Belga: Benoît Cerexhe

Nu in het nieuws