Morrissey annuleert tournee wegens ziekte

Morrissey annuleert tournee wegens ziekte

Morrissey annuleert tournee wegens ziekte

Print
De Britse zanger Morrissey heeft alle resterende tourdata in Noord-Amerika geschrapt wegens ziekte, dat bericht de zender BBC. Morrissey werd begin dit jaar gehospitaliseerd voor een bloedende maagzweer, maar een reeks van "medische blunders" zouden de zanger er nu toe aangezet hebben om zijn volledige tournee te annuleren.

De voormalige zanger van The Smiths is heel populair in de VS, vooral bij de latinobevolking. Maar de 53-jarige Brit, nochtans een overtuigd vegetariër, heeft de jongste tijd last van verschillende kwalen. Er was de maagzweer, maar ook bloedarmoede en een dubbele longontsteking.

Maandag zou Morrissey normaal optreden in de Liberty Hall in Kansas, maar die show werd afgelast. Ook de resterende 21 voorstellingen in de VS zijn geannuleerd.

Eerder dit jaar werden al eens een twintigtal optredens afgezegd om gezondheidsredenen. Pas een maand geleden ging Morrissey weer aan de slag, maar nu blijft hij dus ziek weg van het podium.

De fans zullen hun ticket terugbetaald krijgen, verzekerde zijn manager. Morrissey verontschuldigde zich in een persbericht op zijn fansite. Hij zegt "op weg te zijn naar herstel."

Foto EPA

Nu in het nieuws