Dexia-stichter baron François Narmon overleden

Dexia-stichter baron François Narmon overleden

Dexia-stichter baron François Narmon overleden

Print
Op 14 maart is in Meise baron François Narmon overleden. Narmon was tot 2006 voorzitter van de raad van bestuur van Dexia. Hij raakte ook bekend als oud-voorzitter van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC). Narmon werd 79 jaar, zo blijkt uit de rouwadvertentie in verschillende kranten.

Narmon werd geboren in 1934. Hij studeerde aan de RUGent en aan de ULB en werd handelsingenieur. In 1957 ging hij aan de slag bij het toenmalige Gemeentekrediet en in 1979 werd hij voorzitter van die bank. Als hoofd van het Gemeentekrediet was hij in 1996 betrokken bij de fusie met Credit Local de France tot Dexia groep.

Na de fusie werd hij CEO van Dexia België en van 2000 tot 2005 was hij voorzitter van de Dexia groep. Begin 2006 werd Axel Miller CEO, die zo de plaats innam van de Fransman Pierre Richard. Richard volgde op dat moment Narmon op als voorzitter.

BOIC

Narmon was niet alleen actief in het bankwezen. Hij heeft ook dertig jaar accountancy gedoceerd aan de ULB en aan de VUB. Verder was Narmon ook verschillende decennia actief in de sportwereld. Eerst als secretaris en voorzitter van Racing Jet Brussel. Later werd hij voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

"Met François Narmon verliest ons land een groot figuur", klonk het in de mededeling van het BOIC. "Hij was een doorbijter, gezegend met een buitengewone moed en een uitzonderlijk doorzettingsvermogen. Het BOIC wenst zijn innige deelneming te betuigen aan zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden."

In 1998 werd Narmon verkozen als voorzitter van het BOIC. "François Narmon drukte een onmiskenbare stempel op de financiële situatie van het BOIC, die onder zijn impuls een enorme sprong voorwaarts maakte. Ook op het vlak van interne organisatie voerde hij belangrijke veranderingen door. Hij speelde een zeer belangrijke rol in de Belgische en de internationale olympische beweging."

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 22 maart in de Basiliek Sint-Servaas in Grimbergen.

Belga
Foto Belga

Nu in het nieuws