Cercle en Beerschot bereiden zich voor op 'non-match'

Cercle Bruggetrainer Foeke Booy wil de match op Beerschot vooral gebruiken met het oog op play-off 3. Jacky Mathijssen kiest tegen Cercle dan weer voor “een mix” van titularissen en reserven.

“Dit is een match van weinig belang. Logisch dat er een aantal wijzigingen komen. Ik zal nog meer dan anders rekening houden met de medische toestand van mijn spelers, evenals met hun aantal gele kaarten", zegt Mathijssen. "Anderen krijgen dan misschien weer juist extra speelminuten.”

De gedachten van Mathijssen gaan naar het thuispubliek. “Ik reken op het eergevoel van mijn spelers. Hoe onbelangrijk deze match ook mag zijn, ze moeten tonen dat ze klaar zijn voor play-off 3 en zo veel mogelijk mensen achter ons scharen. Ook de supporters die dit weekend thuisblijven.”

Non-match

“Dit is een non-match en beide ploegen hadden die wellicht liever niet op de kalender zien staan op dit moment, maar dat was vooraf niet te voorspellen", laat Foeke Booy weten. "Ik zie deze match in het perspectief van play-off 3. We missen vier geblesseerden en één geschorste speler, maar voorts doe ik een beroep op mijn normale kern."

"Waarom zou ik nu beloften opstellen als zij ons de komende weken toch geen diensten kunnen bewijzen? Mogelijk geef ik wel enkele jongens rust met een plaats op de bank, en stel ik anderen op die de laatste tijd weinig speelden. Jammer dat Hans Cornelis geschorst is, deze match was ideaal om hem ritme te laten opdoen.”

De verbale uitbarsting van Booy na de wanprestatie tegen Bergen van vorige week was tegen de hele groep gericht. Of daarvan iets is blijven hangen? “Neen, ik vond dat ik moest zeggen wat ik dacht en heb niemand individueel beledigd. Daags na de match heb ik al met de spelers gesproken. Als je het enthousiasme op training deze week zag, ben ik ervan overtuigd dat onze kansen om play-off 3 te overleven reëel zijn."

"We kunnen best aardig voetballen, we misten gewoon te veel kansen. Tegen Bergen zag ik geen aardig voetbal, beleving noch inzet, en dat moest gesignaleerd worden. Maar dat hoofdstuk is afgesloten, vanaf nu telt alleen play-off 3. De match van zaterdag is daarop een voorbereiding.”

SBE, DACH Foto Belga, Photo News

Meer voetbalnieuws