Gilbert vol vertrouwen aan start Milaan-Sanremo

Gilbert vol vertrouwen aan start Milaan-Sanremo

Gilbert vol vertrouwen aan start Milaan-Sanremo

Print
Dertig jaar geleden won Beppe Saronni als wereldkampioen Milaan - Sanremo. Als het van Philippe Gilbert afhangt, is hij de volgende die als wereldkampioen ‘La Primavera’ op zijn naam schrijft. Al wordt het niet makkelijk.

De Waalse Monegask is vol vertrouwen. Zelfs een lopende neus baart hem geen zorgen. “Daar zit ik al twee weken mee”, grijnst hij. “Na een uurtje koers is dat voorbij.”

BMC staat zondag met drie uitgesproken leiders aan de start. Naast Gilbert zijn ook Thor Hushovd en Greg Van Avermaet capabel om een hoofdrol te spelen in de finale. “Dat is eerder een voordeel dan een nadeel”, vindt Gilbert. “Wordt er op de Cipressa gedemarreerd, dan kunnen we iemand meesturen. Komt alles bij elkaar en wordt er op de Poggio versneld, dan hebben we nog altijd iemand om mee te gaan. Komt alles opnieuw samen en wordt er gespurt, dan is er Thor. Het is dus nooit slecht om meerdere leiders te hebben. En als er eentje een slechte dag heeft, dan blijven er nog altijd twee over.”

De ambitie om te winnen is groot, maar niet verstikkend. “Ik ben vooral blij dat ik opnieuw competitief ben. Mijn situatie nu is niet te vergelijken met die van twaalf maanden geleden. Ik heb hard gewerkt in Parijs - Nice. Conditioneel sta ik waar ik wil staan. Ik ben nog niet honderd procent, maar dat mag ook niet want ik wil top zijn in Luik. En de twee kilo overgewicht die ik nog meesleur, zullen er tegen dan wel af zijn. Ik blijf erbij: Sanremo is een wedstrijd die je kan winnen zonder dat je in topconditie bent.”

Gilbert weet voor wie hij zondag moet uitkijken: Peter Sagan. “Hij heeft indruk gemaakt in de Tirreno”, klinkt het.

GVDL
Foto Photo News

Meer sportnieuws