Mathijssen: "Volle overgave of plaats ruimen"

Mathijssen: Volle overgave of plaats ruimen

Mathijssen: "Volle overgave of plaats ruimen"

Print
Beerschot begint aan zijn eerste van zes wedstrijden tegen Cercle Brugge. Maar, zijn de vijf confrontaties in play-off 3 op leven en dood, dan is het treffen van zaterdag een non-event. Tijd voor trainer Jacky Mathijssen om orde op zaken te stellen, na een stormachtige week.

“Vergis je niet: ook ik heb deze week een klap gekregen”, getuigt Beerschottrainer Jacky Mathijssen. “Maar logisch ook. Wie niet door zulke zaken geraakt wordt, mist een stuk menselijkheid.” De twijfels omtrent de toekomst van Beerschot gingen bij Mathijssen zelfs zover dat hij een gesprek aanvroeg met voorzitter Vanoppen, om klare wijn te schenken.

Een onderhoud dat Mathijssen goed deed en weer fighting spirit schonk. “Alle verhalen die ik hoorde en las maakten mijn werk niet gemakkelijker. Ik vond het daarom heel belangrijk om de correcte informatie te krijgen, om zo alles in de juiste context te kunnen plaatsen.”

En Vanoppen heeft de coach kunnen geruststellen: “Hij heeft me verzekerd dat hij extrasportief een uitweg ziet, net wat ik nodig had. Nu voel ik me klaar om de uitdaging die op ons wacht aan te gaan.”

Gisteren op de persconferentie demonstreerde de 49-jarige Limburger waarom hij als psychologisch sterk wordt omschreven. “Hoe groter onze overtuiging op slagen, hoe gretiger we zullen zoeken en hoe meer kans we hebben om ons doel te bereiken.”

In de kleedkamer eiste Mathijssen gisteren dan weer eerlijkheid van zijn spelers. “Ik heb hen expliciet gevraagd of zij nog in het behoud geloven en met hen afgesproken dat ze even de tijd krijgen om hierover, met hun familie, na te denken. Wie het niet meer kan opbrengen om nog voluit te gaan, heb ik gevraagd om dat volgende week te zeggen en plaats te ruimen voor iemand anders. Ook ga ik ervan uit dat zij die niet in mij vertrouwen, dat laten weten. Zodat ik volgende week weet met wie ik in het verhaal van play-off 3 kan stappen. Ik heb enkel kerels nodig.”

STEVEN BERGHMANS
Foto Photo News
Meer sportnieuws