"Mirakel nodig om Sagan te verslaan"

Mirakel nodig om Sagan te verslaan

"Mirakel nodig om Sagan te verslaan"

Print
Dat Mark Cavendish Milaan - Sanremo een tweede keer kan winnen, gelooft hij zelf niet. Wat de Brit dan komt uitvreten in ‘La Primavera’? “Ik wil niet naar televisie zitten kijken als het toch een spurt zou worden.”

“Natuurlijk zou ik Milaan - Sanremo graag nog een keertje winnen”, klinkt het. “Dit is een ronduit fantastische koers, en ik ben ontzettend trots dat ik op de erelijst van die klassieker sta. Maar als ik echt eerlijk ben: wie kan momenteel op tegen Peter Sagan? Hij klimt niet alleen beter dan de meeste spurters, in de Tirreno bewees hij dat hij ons met zijn allen ook na afloop van een vlakke rit kan vloeren. Nee, om hem te verslaan wordt het straks rekenen op een mirakel.”

No stress

Dus neemt Mark Cavendish met veel genoegen vrede met de rol van joker die hem morgen bij Omega Pharma - Quick- Step wordt toegeschoven. Pas als ’s werelds snelste renner toch de beklimming van de Poggio zou overleven, wordt zijn kaart getrokken. Eerder niet. “Als ik echt had geloofd in mijn kansen, had ik geëist dat de hele ploeg rond mij gebouwd zou worden, zoals dat vroeger een paar keer het geval was."

"Straks wordt het rekenen op de kracht van het collectief. We proberen een tactisch plan uit te dokteren dat inhoudt dat er niet met Sagan richting laatste rechte lijn wordt gefietst. Dat betekent dat er offensief zal worden gekoerst door de ploegmaats. Komt mij goed uit. Ik begin aan deze wedstrijd op een heel ontspannen manier. Niks moet, alles mag. No stress.”

GV
Foto Photo News

Meer sportnieuws