"Grote verkeerschaos op til"

Grote verkeerschaos op til

"Grote verkeerschaos op til"

Print
Wijnegem - Ondanks protest van buurtbewoners wordt vanaf begin volgende week gestart met de aanleg van een parking in het Wijnegempark. Vooral het feit dat de Pastorijlaan daardoor als uitgangsweg wordt gebruikt, zint de omwonenden niet.

Vorig jaar werden de plannen voor het aanleggen van een parking in het Wijnegemhof aan taverne De Swaen goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarover ontstond toen heel wat heibel. Aan het einde 2012 werd een bouwvergunning afgeleverd. Intussen dienden de bewoners van de Pastorijlaan klacht in tegen het gemeentebestuur.

Hoewel de zaak nog steeds niet is afgehandeld, werkt zo’n bezwaar niet opschortend. Begin deze week keken de bewoners verrast op toen ze een brief in de bus kregen. Daarin stond dat de aannemer op maandag 18 maart met de werkzaamheden van start gaat.

De teleurstelling bij de bewoners is groot. “We hebben vaak ons ongenoegen geuit. We organiseerden een petitie en reikten zelfs alternatieven aan voor een andere ontsluiting. Maar niets mocht baten. Dat hadden we van het nieuwe gemeentebestuur niet verwacht”, zegt woordvoerder Luc Vandenplas.

Sinds de nieuwe coalitie begin 2013 ligt het dossier bij de schepenen Luc Monsieurs (Durf!) en Paul Van Dael (N-VA). Zij zeggen allebei dat ze te maken hebben met een erfenis uit het verleden en niet anders kunnen dan het karwei te laten uitvoeren. “Met het dossier is alles wettelijk in orde en er is een bouwvergunning. Nu de zaken stopzetten, zou ons veel te veel kosten aan schadevergoedingen. Er zijn trouwens veel mensen in de gemeente die wél blij zijn dat er nu een oplossing komt voor het parkeerprobleem in het Wijnegempark”, aldus het duo.

Intussen had een delegatie een onderhoud met burgemeester Ivo Wynants (N-VA), met de dringende vraag de werkzaamheden spontaan op te schorten. “Gebeurt dat niet, dan spannen we een kortgeding aan tegen de gemeente. Vooral op marktdagen vrezen we een grote verkeerschaos in onze straat”, vertelt buurtbewoner Paul Ruelens.

Jan Vorsselmans
Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio