Overnachten om kind in school in te schrijven

Overnachten om kind in school in te schrijven

Overnachten om kind in school in te schrijven

Print
Rumst - Vrijdag kort na de middag arriveerden de eerste ouders aan de poort van de Vrije Basisschool De Wingerd aan de Molenstraat in Reet (Rumst). De vrees om te laat te komen om hun zoontje of dochtertje in te schrijven voor het eerste leerjaar van volgend schooljaar was groot.
"De school waar ik ook ooit naartoe ging, telt slechts één klaslokaal per leerjaar" zegt Sofie Cools. "Er is een leerlingenstop tot 25 en twaalf leerlingen die hier reeds een broer of zus hebben schoolgaan, hadden voorrang. Omdat mogelijk dertig leerlingen zouden opdagen voor dertien beschikbare plaatsen, leek het me best dat ik hier tijdig aanwezig was. Ik vroeg hiervoor zelfs verlof op mijn werk."

Directeur Jo Van Havere had in het verleden dit probleem zien aankomen.
"Vroeger was dit geen probleem maar nu hebben we 41 kleuters in het laatste jaar zitten. Deze situatie zal trouwens de komende jaren niet minderen want in de daarna volgende jaren hebben we 46 en 51 kleuters zitten."

Vanmorgen zaterdag opent om 8.30u officieel het secretariaat voor de inschrijvingen. Nu reeds beloofde hij de wachtende ouders 's ochtends op koffie en koffiekoeken te trakteren. Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio