Woudlopers vieren 80 jaar en KSA-Mechelen 75 jaar

Dit weekend feesten twee jeugdbewegingen in Mechelen: KSA Sint-Jan Berchmansbond viert zijn 75ste verjaardag en scoutsgroep Woudlopers blaast tachtig kaarsjes uit. Zij organiseren de komende weekends verschillende activiteiten.

Sven Van Haezendonck

Scoutsgroep Woudlopers organiseert op zondag 17 maart Woudia in de Stadsschouwburg. Om 15u brengen zij een hele show, die de leiding met haar leden al enkele maanden aan het voorbereiden is. "Elke vijf jaar organiseren wij Woudia. Dan nodigen wij alle ouders en sympathisanten uit om het voorbije kamp te herbeleven", zegt Rob Van den Berghen 'Kapucijnaap', groepsleider bij scoutsgroep Woudlopers. "Het is de ideale gelegenheid om aan de ouders te tonen wat er tijdens zo'n kamp gebeurt. Met een combinatie van toneeltjes, foto's en een rode draad van filmpjes staken we een hele show in elkaar."

Ook KSA Sint-Jan Berchmansbond, of kortweg KSA-Mechelen, pakt uit met haar 75-jarig bestaan. Dit weekend organiseert de jeugdbeweging (foto) een fuif voor de oud-leden en huidige leden in de feestzaal Moonbeat. Volgend weekend wordt een pensenkermis georganiseerd op de Veemarkt. Daar bakt de jeugdbeweging op 23 maart pensen en hamburgers op een zelfgemaakte barbecue. Er komt een saloon met jeneverbar en allerlei randanimatie voor de kinderen. "Alle Mechelaars zijn welkom om ons een gelukkige verjaardag te wensen en een ritje te maken op de rodeo-stier of de klimmuur te beklimmen", vertelt Hobin.

GRBE

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio