Dossier Ford Genk

Poetsbedrijven zetten Ford Genk onder druk

Poetsbedrijven zetten Ford Genk onder druk

Poetsbedrijven zetten Ford Genk onder druk

Print
Zekerheid dat de band komende week bij Ford zal blijven draaien, is er ondanks het akkoord niet. Werknemers van het industriële schoonmaakbedrijf Henkel Industrieservice en het schoonmaakbedrijf ISS willen immers komende week actie te voeren.

“Die bedrijven zullen ook moeten herstructureren en mogelijk sluiten”, zegt Gert Steegmans (ACLVB). “Er zijn gesprekken geweest met de directie maar van een tegemoetkoming is nog geen sprake. De acties zullen in eerste instantie niet veel gevolgen hebben voor de productie bij Ford, maar wel als die blijven aanhouden.”

Henkel Industrieservice telt zo’n dertig werknemers die aan de slag zijn bij Ford en door de sluiting hun werk zullen verliezen. Hoeveel werknemers van ISS voor Ford werken, is onduidelijk.

“Praten over Ford-terreinen”

Vlaams minister-president Kris Peeters wil ook met Ford-topman Stephen Odell (foto) praten over de terreinen van Ford Genk. Dat heeft hij gezegd in een reactie op de goedkeuring van het sociaal plan. “De heropstart van de productie is nu mogelijk. Het is wel belangrijk dat er ook zo snel mogelijk duidelijkheid komt voor de bedienden van Ford Genk en van de toeleveranciers.”

Lees ook: Geblokkeerde wagens op parking Ford blijven nog even staan

GC
Foto JG