Waalse vakbond op 1 mei naar Antwerpen

De Antwerpse betoging van de extreemrechte N-SA krijgt nationale proporties. De lokale afdeling van de socialistische bediendenvakbond BBTK roept de collega’s uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië op om massaal naar de 1 mei-stoet te komen in Antwerpen. De BBTK neemt het niet dat de Antwerpse burgemeester De Wever toelating gaf aan het N-SA om te betogen in Borgerhout.

Er komt steeds meer protest tegen de toelating van burgemeester Bart De Wever (N-VA) voor de betoging van het N-SA op het Moorkensplein in Borgerhout. BBTK mobiliseert al zijn afdelingen – inclusief de Waalse en de Brusselse – om naar de Antwerpse 1 mei-stoet te komen.

“1 mei is onze feestdag”, zegt Pascal De Bel van de Antwerpse BBTK. “Anderen moeten daar vanaf blijven. We blijven die dag zeer alert voor de actie van het N-SA. Als het nodig is, zullen we gepast reageren.”

Buurtbewoners in Borgerhout organiseren een volksfeest op het plein waar het N-SA de betoging plant. De Bel sluit niet uit dat hij met de BBTK-militanten naar daar zal afzakken.

Antwerps burgemeester Bart De Wever benadrukt dat de toelating voor de N-SA-betoging niet definitief is. “Als de politie oordeelt dat er veiligheidsproblemen dreigen, zullen we de situatie herbekijken”, zegt De Wever.

EJAN / SVW Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio