Jonge Berlaarse chef-kok leidt sterrenzaak

Jonge Berlaarse chef-kok leidt sterrenzaak

Jonge Berlaarse chef-kok leidt sterrenzaak

Print
Berlaar - De 27-jarige Willem Vandeven is de nieuwe chef van De Orangerie, het prestigieuze sterrenrestaurant van hotel Auberge du Pêcheur in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem.
Willems voorganger Nikolaas Barrezeele is de nieuwe sous-chef van Peter Goossens in het Hof van Cleve geworden. Bij het gereputeerde Auberge du Pêcheur, dat één Michelinster heeft, moesten ze dus een geschikte opvolger zoeken en zo kwamen ze bij de Berlaarnaar terecht. "Het is nooit makkelijk om zo'n kok op te volgen. De verwachtingen van het cliënteel liggen hoog. Dit is voor mij weer een stapje hoger."

Maar de 27-jarige staat sterk genoeg in zijn schoenen om zijn nieuwe ploeg van zes medewerkers te leiden. "De eerste reacties zijn positief. Ik sta nog altijd voor een eerlijke, genereuze productkeuken", zegt Willem, die opgroeide in groentewinkel 't Hoeveke van zijn ouders in Berlaar.

Na stages bij onder andere Peter Goossens en enkele Franse toppers is De Orangerie ook al de tweede zaak met een Michelinster waar Willem als chef de scepter mag zwaaien. "Ik heb de afgelopen twee jaar al als chef bij C-Jean in Gent gewerkt. Zij hadden ook een ster, maar Michelin heeft die ingetrokken in het jaar nadat ik er gekomen ben. Dat gebeurt wel vaker, dat wanneer er een nieuwe chef komt ze vinden dat die zijn ster eerst zelf moet verdienen. Ik heb er wel heel goed kunnen werken en in de Gault Millau haalden we met zestien op twintig wel een prima score, dus ik denk wel dat ik tevreden mag zijn."

Leer meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Bert Provoost

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio