Cafébaas bouwt voetbalstadion op dorpsplein van Kessel

Print

Cafébaas bouwt voetbalstadion op dorpsplein van Kessel

Nijlen - Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië zullen er vermoedelijk overal grote schermen opduiken. In Kessel kunnen ze zelfs zo lang niet wachten. De Duivelsgekte barst er nu al los.
Cafébaas Jan Moerenhout van De Sportvriend zal voor de uitmatch in Macedonië het dorpsplein omtoveren tot een voetbalstadion. "Het is de bedoeling dat we een soort stadion bouwen op het Pastoor Schellekensplein", legt Jan uit. "Het is geen te groot plein, dus moet het mogelijk zijn om er een toffe sfeer te bouwen. We zetten twee tenten langs de zijkanten. Achteraan het plein komt een tribune met honderd overdekte zitplaatsen. En centraal op het plein zijn er staanplaatsen. We verkopen zoals het in een voetbalstadion hoort hotdogs en hamburgers, en natuurlijk pintjes. Een deejay zal de mensen oppeppen voor de match."

Hoeveel volk er naar het plein zal afzakken, is onduidelijk. "De toegang is gratis, dus kunnen we bij gebrek aan een kaartenverkoop ook niet inschatten hoeveel volk er zal komen. Veel zal van het weer afhangen. Het zou fantastisch zijn als het plein hier vol staat met in het rood geklede fans van onze nationale voetbalploeg." Of het bij een eenmalige stunt blijft, valt af te wachten. "Als de Rode Duivels naar Brazilië mogen, dan is de kans heel groot dat we dan opnieuw alle registers opentrekken."

Macedonië - België: vrijdag 22 maart, 19u deuren open, 20.45u start wedstrijd. Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Metropool Zuid.

Foto Joren De Weerdt

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio