Leuvense gevangenisdirecteur keert terug naar Heistse roots

Leuvense gevangenisdirecteur keert terug naar Heistse roots

Leuvense gevangenisdirecteur keert terug naar Heistse roots

Print
Heist-op-den-Berg - De gevangenisdirecteur van Leuven Guido Verschuren gaat eind dit jaar met pensioen. Dan zal hij 34 jaar de beruchtste gevangenis van het land hebben geleid. Dat zegt hij in een interview met Gazet van Antwerpen.
De 60-jarige Heistenaar werkte in Leuven Centraal en woonde in een ambtswoning naast de gevangenis. "Ik heb het al die jaren heel graag gedaan. Daarom neem ik met spijt in het hart afscheid. Ik moet mijn geesteskind achterlaten na meer dan dertig jaar. Maar langs de andere kant zal het ook als een verlossing aanvoelen. Die dagelijkse verantwoordelijkheid vergt veel van een mens, zeker als je de zestig gepasseerd bent. We hebben een appartementje in Heist geregeld. Alles is voorbereid. Eind dit jaar vertrek ik en keer ik terug naar Heist", zegt hij.

Zijn vernieuwend beleid heeft veel mensen geïnspireerd. "Ik koester niet de illusie dat we hier betere mensen maken. We zijn ook telkens ontgoocheld als we horen dat iemand hervallen is. Maar er zijn er ook genoeg die zich écht herpakt hebben en me elk jaar een nieuwjaarskaartje sturen. Het kan dus. Als je hen waardig behandelt, is de kans groot dat ze zonder wrok buiten komen, kansen grijpen en iets van hun leven maken. En daar wordt de hele maatschappij beter van."

Lees meer in het uitgebreide interview in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Bert Provoost
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio