Jarige krijgt fietsclub cadeau

Print

Jarige krijgt fietsclub cadeau

Essen - Een mooier en origineler verjaardagsgeschenk had Guy Van den Broek zich niet kunnen wensen. Na tweeëntwintig jaar werd zijn fietsclub officieel ingehuldigd tot het VDB Cycling Team. Compleet met wielertenue én taart.
Guy Van den Broek uit wijk Horendonk startte destijds een eigen fietsclubje. Samen met zijn fietsmaat Jef Peeters trokken ze er iedere zondag met de fiets op. “Elke zondagvoormiddag spraken we bij mij thuis af”, vertelt Guy. “Een echte koersfiets had ik niet eens. Dat was ook niet nodig. Het was de bedoeling om ons te ontspannen en samen korte fietstochtjes te maken. In het begin reden we rond de kerktoren of naar de kerktoren van enkele dorpen verder.” Al gauw reden er nog enkele vrienden mee en die brachten op hun beurt ook weer vrienden mee. “Iedereen die wilde mocht meerijden”, zegt Guy. “Een uniform hadden we niet maar dat deerde ons niet. Omdat we niet aan competitie deden was het aangenaam fietsen. Op den duur maakte we fietstochtjes van een veertigtal kilometer. Ik kende de weg ook niet altijd en moest regelmatig stoppen om te zien waar we waren. Erg was dat niet want we kwamen altijd wel terug thuis,” lacht Guy.

De beste coureurs

De meeste leden van het fietsclubje zijn van Essen zelf maar ook enkele Kapellenaars hebben hun weg naar het clubje gevonden. “De gewone fietsen hebben ondertussen plaats gemaakt voor echte koersfietsen”, zegt Guy. “En ondertussen rijden we met de beste coureurs van Essen. Ieder jaar is er immers een amateurkampioenschap voor de inwoners van Essen. Iemand van onze club heeft die wedstrijd gewonnen.” Op zijn 63ste verjaardag gaan de fietsers voor de eerste keer officieel in hun nieuwe outfit rijden. De fietsclub is ook naar Guy vernoemd: het VDB Cycling Team. “Onze eerste officiële tocht gaat naar Willemstad in Nederland. Dat is om en bij de 80 kilometer”, vertelt Tim Van Meel van fietsen Schenk in Essen. “Als veertienjarige reed ik vroeger ook mee met het fietsclubje. Nu ik een eigen fietsenwinkel heb, kan ik natuurlijk niet achterblijven en zit ik ook weer regelmatig op de fiets.” De leden van de fietsclub hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen met enkele sponsors (fietsen Schenk, Lambrecht, Walter Nelen, Avim) een fietskleding laten maken. “Ik sta erop om nog steeds bij mij thuis te blijven samenkomen”, lacht Guy nog, “deze traditie laat ik me niet afpakken.”

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio