Onderwijs ongerust over besparingen

Onderwijs ongerust over besparingen

Onderwijs ongerust over besparingen

Print
Mechelen - De besparingen bij de stad Mechelen zorgen nu ook voor ongerustheid in het onderwijs. Dat zegt ACOD-vakbondssecretaris Walter Hens. Hij vreest onder andere voor het verlies van premies voor het personeel.
Al in 2001 besliste het stadsbestuur om het stedelijk onderwijs over te hevelen naar de Vlaamse overheid. Enkele premies die leerkrachten toen kregen, worden vandaag nog betaald door de stad. Zo ook de vergoeding die het personeel van het buitengewoon onderwijs krijgt voor een cursus die ze heeft gevolgd buiten de werkuren. "Een engagement die hen 115 euro per maand extra opleverde. Zo'n 50 mensen van Den Anker en nog eens 25 van De Beemden dreigen die premie nu te verliezen", stelt Hens.

Hij maakt zich ook zorgen voor de afbouw van het budget dat Mechelen ter beschikking stelt van alle netten. Walter Hens: "Dat zou halveren tot 200.000 euro per jaar. Geld dat de scholen bijvoorbeeld gebruiken om schoolreizen te betalen voor kinderen van wie de ouders dat niet kunnen. Mechelen Kinderstad?"

Schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA) is kort. "Die financieringen zijn geen kerntaak van de stad, en wij kunnen helaas niet alles blijven betalen", reageert hij.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio