Antwerp Giants kloppen Luik: 81-92

Antwerp Giants kloppen Luik: 81-92

Antwerp Giants kloppen Luik: 81-92

Print
Port of Antwerp Giants behaalde gisteravond in Luik een hardbevochten overwinning. Hopkins scoorde 34 punten, Roel Moors vierde zijn contractverlenging met 22 punten. Bij de rust leidden de bezoekers reeds met 17 punten verschil.

Voor de laatste wedstrijd van het derde competitiegedeelte kon coach Casteels weer op zijn volledige kern rekenen. Thondique en Love misten uiteraard nog wedstrijdritme en startten op de bank. Bij Luik ontbrak Iarochevitch en debuteerde aanwinst Cedrick Banks.

De Antwerpse coach begon weer met vier Belgen in zijn starting five. Die namen een goede start (0-6) maar Driesen moest al snel naar de bank met twee fouten in enkele minuten. Black had het heel lastig met kwelduivel Bosco en Mukubu liet zich gelden in de Antwerpse bucket. Het was dan ook dankzij twee bommen van De Zeeuw dat de havenjongens op voorsprong bleven.

Ook Hopkins begon te scoren en de Giants liepen 10-20 weg. Hopkins en De Zeeuw bleven raak knallen vanachter de boog met een 17-33 stand tot gevolg na kwart 1. Bij 23-43 hadden Moors en co zelfs een twintiger beet. Hopkins verdween met drie fouten naar de bank en het viel compleet stil bij de Sinjoren. Van 27-50 ging het naar 37-54 bij de rust. In die eerste helft scoorde Roel Moors zijn 2000 ste punt in een Giants-shirt.

De mannen van Casteels begonnen moeizaam aan kwart drie(niet de eerste keer dit seizoen) en de thuisploeg knabbelde aan de achterstand (43-57). Gillet kreeg een technische fout bij 47-60, wat even rust bracht bij de Giants. Mukubu bleef de Antwerpse defensie belagen maar gelukkig had ook Hopkins zijn dagje (52-69). Na driekwart wedstrijd stond het 62-80, maar Driesen was wel met vijf fouten verdwenen naar de bank. En nog was het niet gedaan. De thuisploeg gaf niet op en bleef komen (71-84). Dan verdween De Zeeuw met vijf fouten, gevolgd door Mwema. Luik was via Mukubu wel steeds dichter gekomen naar 79-88, moment waarop Black geblesseerd naar de kant moest. Het werden nog twee minuten bibberen nadat ook Moors was verdwenen maar de punten konden toch mee naar Antwerpen.

LUHE

De stand ziet er nu zo uit:

1.Aalstar
2.BC Oostende
3.Mons-Hainaut
4.Charleroi
5.Antwerp Giants
6.Luik
7.BG Leuven
8.Verviers-Pepinster

Foto: archief

.

Nu in het nieuws