Strooidiensten gebruikten 660 ton zout

Strooidiensten gebruikten 660 ton zout

Strooidiensten gebruikten 660 ton zout

Print
Turnhout - De strooidiensten van de stad Turnhout hebben tussen 3 december en 17 maart zo'n 660 ton zout gestrooid. Toch kwamen er nog een aantal klachten.
De 660 ton zout is goed voor zo'n 60.000 euro. Er werd op 27 dagen gestrooid tussen 3 december en 13 maart. In totaal werden zes medewerkers zeventien dagen ingezet (3 vrachtwagens, 3 tractoren) en tien dagen lang werden twintig werklieden ingezet. Die moesten vooral wegen, fiets- en voetpaden sneeuwvrij maken. De stad ontving geen klachten over de straten die door het strooiplan bediend werden. Er kwamen zelfs complimenten van de Fietsersbond en van de marktbond.

Er kwamen wel een 35-tal klachten vanuit straten die niet in het strooiplan opgenomen zaten. Alle klachten en meldingen werden beantwoord. Klachten voor AVW werden naar hen doorgestuurd. Dat zorgde voor een aantal aanpassingen van het strooiplan: een aantal straten die leiden naar een fietsenstalling van een school werden mee opgenomen (zoals de St.-Jozefstraat, de Collegestraat, de Lodewijk de Koninckstraat). De parking van de NMBS werd ook mee opgenomen net als de Diksmuidestraat omwille van de vele valpartijen die er gebeurden.

Er gaat een voorstel naar het college om het huidige strooiplan uit te breiden met een aantal straten die veel schoolverkeer verwerken (de Patriottenstraat misschien, de fietsbrug). Ook zal er voorgesteld worden om een extra strooironde te voorzien in een soort 'plan B', als het 'echte' strooiplan afgewerkt is en er niet onmiddellijk opnieuw sneeuw verwacht wordt.

De stad bekijkt ook de situatie rond winkels, ondernemingen en inwoners die hun stoepen niet ruimen. Mogelijk zullen ze in de toekomst eerst een waarschuwingsbriefje krijgen en als er geen gevolg gegeven wordt, volgt er een GAS-boete.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio