Boomgaardplein wordt opgeknapt

Boomgaardplein wordt opgeknapt

Boomgaardplein wordt opgeknapt

Print
Turnhout - Na klachten van buurtbewoners pakt de stad de parking op het Boomgaardplein aan. Het gaat om tijdelijke verbeteringswerken, want Aquafin plant over enkele jaren nog rioleringswerken.
Het Boomgaardplein ligt er al jaren een beetje verwaarsloods aan. Buren klaagden ook al een tijdje over wildpakeren. Vooral als er in het Atheneum of de dansschool avondactiviteiten waren. "In mei of juni gaan we het plein voorzien van parkeervakken", zegt Wouter Verhaert van de dienst Mobiliteit. "Het gaat om 176 parkeerplaatsen. Dat zijn er toch een dertigtal meer dan nu het geval is. We hopen daarmee het wildparkeren wat tegen te gaan. Door het schilderen van de vakken is het ook niet meer mogelijk voor vrachtwagens en bussen om op het plein te staan." Op het plein komen ook vier plaatsen voor mindervaliden. Het plein blijft ook beschikbaar voor circussen of andere evenementen.

Om het uitzicht voor de buurtbewoners een beetje vrolijker te maken, wordt er ook heel wat groen aangeplant. "We hebben al gras aangeplant en er komen ook heel wat fruitbomen. Daarnaast voorzien we rond heel de parking ook nog een lage haag. Zo kijken de buurtbewoners ten minste niet meer op een kaal open plein."

Ook de oversteken worden veiliger gemaakt. De wegvakken zijn nogal breed in de Boomgaardstraat en rond de parking. Door middel van plantvakken worden overstekken veel smaller gemaakt. Aan de westkant van het plein komt er ook een stilstand- en een parkeerverbod om het overzichtelijker te maken.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio