"Blij dat ik Michel D'Hooghe tot mijn vrienden mag rekenen"

Blij dat ik Michel D'Hooghe tot mijn vrienden mag rekenen

"Blij dat ik Michel D'Hooghe tot mijn vrienden mag rekenen"

Print
FIFA-voorzitter Sepp Blatter was een opmerkelijke gast, vrijdagavond op de viering van het 25-jarige voorzitterschap van Michel D'Hooghe van de Medische Commissie, een unicum in de 113-jarige geschiedenis van de Wereldvoetbalbond.

"Ik ben blij dat ik Michel D'Hooghe tot mijn vrienden mag rekenen", vertelde Blatter. "Het is een historische dag om de 25-jarige samenwerking tussen Michel D'Hooghe en de FIFA te vieren. In de jaren zeventig zijn we met een ontwikkelingsprogramma gestart bij de FIFA, een idee van toenmalig voorzitter Joao Havelange. Hij wilde van voetbal een universele taal maken en op alle vlakken uitbreiden. Maar pas in 1988 zorgde de intrede van Michel D'Hooghe in de Medische Commissie voor een nieuwe wind in de sportgeneeskunde. Hij stond onder andere mee aan de wieg van preventie en educatie", aldus Blatter.

"Maar Michel D'Hooghe is veel meer dan zijn verwezenlijkingen binnen de FIFA. Zo was hij jarenlang clubvoorzitter en voorzitter van de Belgische voetbalbond. Hij ontpopte zich als een echte leider en een strateeg. Zo was hij de bezieler van het tijdens het WK van 1986 opgerichte Casa Hogar in Toluca, waarmee hij aangaf ook solidariteit in de marge van de sport hoog in het vaandel te dragen.

BELGA
archiefbeeld
Meer voetbalnieuws