Inbraak in café Keizershof

Inbraak in café Keizershof

Inbraak in café Keizershof

Print
Turnhout - De uitbaters van café Keizershof moeten alweer een tegenslag verwerken. Inbrekers stalen donderdagnacht 2.500 euro. Ze spoten ook de brandblussers leeg. Het café bleef vrijdag toe.
Wlad Pokoik en Kim Langewouters van café Keizershof op de Grote Markt moesten in maart vorig jaar nog hun vitrine herstellen nadat onverlaten een fiets door de raam kegelden. Nu een jaar later was het opnieuw prijs. Toen Kim vrijdagochtend het café binnen kwam, kon ze haar ogen bijna niet geloven.

Via de achterkant op de eerste verdieping waren inbrekers binnen geraakt. "Ze hebben onder meer de kassa opengebroken en al het geld eruit gehaald", vertelt kroegbaas Wlad. "Alles samen goed voor zo'n 2.500 euro want ze namen ook nog een hoop wisselgeld mee. Maar het geld was nog het minste van onze zorgen. De daders vonden het immers ook nog nodig om de brandblusapparten leeg te spuiten. Aangenaam is echt anders als je 's morgens je zaak binnen komt. En zeker als je met de zaterdagse markt en een optreden van Axl Peleman een héén druk weekend voor de boeg hebt."

Het café bleef vrijdag gesloten. Met een man of tien werd het café volledig proper gemaakt. Het witte poeder besmeurde niet alleen het café zelf, maar ook de keuken en het sanitair. "Ik heb wel een vermoeden van de daders. Eerder deze week heb ik al verdachte personen opgemerkt die ook de bingokast wilden forceren. Ik heb alles doorgegeven aan de politie."

Foto Bert De Deken

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio