KI wil topman Waegener vrijlaten onder voorwaarden

KI wil topman Waegener vrijlaten onder voorwaarden

KI wil topman Waegener vrijlaten onder voorwaarden

Print
Beerse - Wout van Loon, voormalig topman van het medisch technologiebedrijf Waegener (foto) uit Beerse, mag vrijdag van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) de gevangenis verlaten, maar de kans is klein dat hij dat ook effectief zal doen. Hij moet eerst een borgsom van 100.000 euro betalen, maar beschikt niet over voldoende fondsen om aan die voorwaarde te voldoen.

De raadkamer in Turnhout had twee weken geleden al dezelfde borgsom aan zijn vrijlating gekoppeld. Van Loon was daartegen in beroep gegaan in de hoop dat de kamer van inbeschuldigingstelling het bedrag zou verlagen, maar zonder succes. Als hij de fondsen niet bijeen krijgt, verschijnt hij over een maand opnieuw voor de raadkamer. Van Loon zit al sinds november in voorhechtenis op verdenking van misbruik van vennootschapsgoederen en witwaspraktijken.

Faillissementen

Waegener R&D ontwikkelde een behandeling om patiënten na orthopedische letsels sneller en met minder pijn te laten herstellen. Omdat de ontwikkeling langer duurde dan voorzien, kwam het bedrijf in financiële moeilijkheden en vroeg het vorig jaar een gerechtelijke reorganisatie aan.

Die werd aanvankelijk afgewezen en de rechtbank van koophandel in Turnhout sprak in mei 2012 het faillissement uit. Waegener ging in beroep en het hof van beroep in Antwerpen trok op 18 oktober het faillissement weer in en stond de reorganisatie toe.

De steenrijke Nederlandse investeerder Hendrik van den Hombergh, van Hombergh Holdings, wilde samen met de andere topman van Waegener, Levi Dewaegenaere, het bedrijf opnieuw recht trekken, maar intussen werd ook Hombergh Holdings failliet verklaard.

Belga

Foto MU

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio