Noord-Koreaans leger test opnieuw korteafstandsraketten

Middenin de zware spanningen met Zuid-Korea hebben de Noord-Koreaanse strijdkrachten volgens mediaberichten twee testraketten met korte reikwijdte aan de oostkust afgevuurd.

fvangarderen

Vermoedelijk ging het om raketten van het type Kn-02, die volgens schattingen 120 kilometer ver kunnen vliegen. Dat berichtte het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap vrijdag onder aanhaling van het leger. De raketten zijn vermoedelijk tijdens manoeuvres afgeschoten. De proeven dienen blijkbaar om de technologie van de raketten te verbeteren.

Noord-Korea test regelmatig korteafstandsraketten. De jongste proeven kunnen volgens het leger echter ook een reactie zijn op de lopende Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen in Zuid-Korea, aldus Yonhap.

Sancties

Noord-Korea had onlangs aangekondigd de wapenstilstand van 1953 ter beëindiging van de Koreaanse Oorlog en de gezamenlijke ontspanningsakkoorden met Zuid-Korea niet meer te erkennen. Pyöngyang reageerde daarmee op de uitbreiding van de VN-sancties en op de manoeuvres in Zuid-Korea. De VN hadden de sancties wegens de Noord-Koreaanse kernproef van 12 februari uitgevaardigd.

Belga

Foto: AFP

MEER OVER Noord-Korea

Nu in het nieuws