Project op site spookhotel niet opgegeven

Project op site spookhotel niet opgegeven

Project op site spookhotel niet opgegeven

Print
Mechelen - Na bijna 45 jaar zijn de plannen om op de site van het spookhotel aan het Vrijbroekpark in Mechelen een project te realiseren nog niet opgegeven.

De provincie Antwerpen wijkt niet, en houdt vast aan plannen voor de uitbreiding van het groendomein. Maar burgemeester Bart Somers (Open Vld) vindt dat een functie die verzoenbaar is met het park bespreekbaar moet zijn. Eind de jaren zestig waren de plannen met de site tussen de Hombeeksesteenweg en de Uilmolenweg niet min. Een groot luxehotel moest hier verrijzen, 18 verdiepingen hoog.

Verder dan twee bouwlagen zijn de projectontwikkelaars van toen nooit geraakt. Zo is de ruïne verworden tot wat wij vandaag kennen als het spookhotel. Burgemeester Bart Somers (Open Vld): "Ik ben ervan overtuigd dat er voor de site met een beetje goede wil nog altijd een project mogelijk is. Een hotel met een congrescentrum kunnen een optie zijn. Tenminste, als ze niet zo grootschalig zijn als de plannen van vroeger."

Het hele gebied is ondertussen ingekleurd als parkgebied, en de provincie Antwerpen is niet van plan om daarvan af te wijken. "Op langere termijn plannen wij een uitbreiding van het park. Wij spreken dan over een termijn van twintig jaar", zegt Ria Janssens, diensthoofd Vrije Tijd bij de provincie. Daar zou ook ruimte moeten komen voor extra parkeerplaatsen.

De eigenaars van de site hebben zowel het stads- als het provinciebestuur de voorbije tien jaar nog geregeld benaderd met het project. Gedeputeerde Rik Röttger (sp.a) zelfs nog in de periode 2010-2013.

Lees de reportage over het spookhotel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 16 en 17 maart.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio