Mechelse Feesten gelast Maanrock 2013 af

Print
Mechelen - Voor het eerst sinds de start vindt er deze zomer geen Maanrock plaats. Dat heeft de raad van bestuur van de vzw Mechelse Feesten vrijdagavond beslist. In 2014 komt er wel een nieuwe editie, maar die wordt anders ingevuld.

De jongste weken deden al geruchten de ronde dat een van de grootste gratis stadsfestivals van het land betalend zou worden, maar dat werd ontkend. Uiteindelijk gaat de editie 2013, die gepland was op 3 en 4 augustus, niet door. Volgens de nieuwe voorzitter Kristof Calvo (Groen) heeft dat alles te maken met de Hanswijkcavalcade en de Mechelse Ommegang die dit jaar op zondag 25 augustus voor het eerst in 25 jaar nog eens door de straten van Mechelen trekken.

Het voorlaatste weekend is normaal het moment waarop het stadsfestival wordt georganiseerd. "En daar hoort Maanrock ook thuis. Het lijkt ons wijzer om volledig te kaart te trekken van de Cavalcade. Zo kunnen wij meteen werken aan een vernieuwing van Maanrock, want die vraagt leeft sterk bij flink wat Mechelaars", stelt gemeenteraadslid Kristof Calvo. In afwachting van de nieuwe formule krijgen enkele andere evenementen in de stad meer werkingsmiddelen: het Ottertrotterfestival dat zijn 20ste verjaardag viert (10.000 euro extra), de Dijlefeesten (20.000 euro extra) en Parkpop (10.000 euro extra).

Voor Maanrock 2014 wordt al 50.000 euro opzijgezet. Tegelijk wordt een denktank van Mechelaars en deskundigen opgericht. "Die levert na de zomer een rapport met aanbevelingen af. Dat zullen wij dan voorleggen aan een Maanrockraad, een burgerpanel eigenlijk, waar ook de adviesraden een stem in krijgen", legt Kristof Calvo uit.

Lees ook Vrijwilligers geven Maanrock niet op

Beluister de reactie die Kristof Calvo heeft gegeven aan Radio Reflex:

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 16 en 17 maart.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio