302 jaar cel voor Spaanse karateleraar na misbruik leerlingen

302 jaar cel voor Spaanse karateleraar na misbruik leerlingen

302 jaar cel voor Spaanse karateleraar na misbruik leerlingen

Print
Tientallen leerlingen werden jarenlang door een Spaanse vechtsportleraar seksueel misbruikt. Nu is hij tot een enorm lange gevangenisstraf veroordeeld.

In het grootste Spaanse proces over kindermisbruik is een voormalige karatekampioen tot 302 jaar gevangenis veroordeeld. De rechters in Las Palmas op Gran Canaria oordeelden het als bewezen dat de vechtsportleraar in een periode van 20 jaar tientallen jongens en meisjes seksueel heeft misbruikt.

Medeplichtigen

De echtgenote van de hoofdbeklaagde en een andere karatelerares werden wegens medeplichtigheid tot 148 en 126 jaar cel veroordeeld.

"Deze zaak is in de rechtspraak van dit land zonder voorgaande", verklaarden de rechters vrijdag verwijzend naar het grote aantal slachtoffers en getuigen en de lange periode van misbruik.

"Seksueel roofdier"

De 56-jarige man, een voormalige Spaanse karatekampioen, heeft zich in zijn vechtschool als een "seksueel roofdier" gedragen. Hij hield in de trainingszalen en zijn woning orgieën, waarbij de leeftijd en de sekse van de slachtoffers geen rol speelden.

Enkele slachtoffers waren nog maar 13 jaar. De orgieën werden niet spontaan gehouden, maar werden gepland, benadrukten de rechters. De echtgenote en de medebeklaagde trainster hadden vaak geholpen jongeren te lokken. Het trio ontkende de seksuele delicten.

150 getuigen

De rechtbank achtte de beschuldigingen echter op grond van de verklaringen van 150 getuigen als bewezen. Naar Spaans recht moeten de veroordeelden maximaal 30 jaar van de straf uitzitten.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws