Gemeente huurt voor hondenschool

Print
Zandhoven - Om hondenschool De Nelle Heide uit Pulle een pootje te helpen, zal de gemeente Zandhoven het clubterrein aan de Keulsebaan huren van de eigenaar en onderverhuren aan de Nelle Heide. Zo krijgt de hondenschool meer rechtszekerheid.
De hondenschool huurt het terrein al een negental jaar van eigenaar Jos Vekemans. Op dit moment liepen er nieuwe huurbesprekingen tussen De Nelle Heide en Vekemans. De club heeft nu gevraagd of de gemeente het huurcontract kan overnemen en kan onderverhuren aan de hondenschool. Zo krijgen de hondenvrienden wat meer rechtszekerheid. De club kreeg in het recent verleden al eens met een zware kantinebrand af te rekenen en moest alles heropbouwen, waardoor ze graag de garantie hebben dat ze er in de toekomst nog een tijdje mogen blijven.

"In Zandhoven huldigen wij al langer het principe dat wij als gemeente het huurcontract voor verenigingen aangaan", zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). "Ook in dit geval willen wij dus op die vraag van De Nelle Heide ingaan. Wij huren het terrein en de kantine voor 425 euro en zullen ze voor 380 euro onderverhuren aan de hondenschool. Die 380 euro is ongeveer de huidige huurprijs die ze betalen aan de eigenaar. De 45 euro extra die bij betalen, biedt ons het voorrecht dat ook andere verenigingen indien nodig van de locatie gebruik kunnen maken op de dagen dat de hondenschool er niet traint. Ik denk nu bijvoorbeeld aan De Pulse Kleiduifschutters, die sinds het verlies van hun locatie in De Lelie vergaderen. Misschien kunnen zij nu in de hondenschool vergaderen? Ook de KWB van Pulle heeft na het verlies van haar locatie aan de Fatimalaan wat materiaal bij De Nelle Heide gestockeerd."

De burgemeester onderstreept wel dat het geenszins de bedoeling is om er hinderlijke activiteiten toe te laten of het er plots veel drukker te laten worden. "Zo is kleiduifschieten er uitgesloten."

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio