Massaal veel kandidaat-douaniers

Ruim 12.144 Belgen hebben zich kandidaat gesteld voor een job bij de douane. De vacatures werden in februari opengesteld door Selor, het selectiebureau van de overheid. In de aanwervingsvoorwaarden stond - en dat voor het eerst - dat de douaniers moesten werken in continudiensten.

jatimmermans

Ondanks het werken in ploegen bleken de douane-vacatures bijzonder aantrekkelijk want de reacties waren massaal. De kandidaturen zijn nu afgesloten en 5.442 Nederlandstaligen stelden zich kandidaat voor 347 plaatsen. Bij de Franstaligen zelfs 6.702 voor amper 38 plaatsen.

"De eerste indiensttredingen zijn voorzien voor september", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst financiën. " De eerste test, een geïnformatiseerde proef, wordt momenteel georganiseerd door Selor en vindt plaats in de weekends om de massale inschrijvingen te kunnen opvangen."

De Antwerpse haven krijgt ruim 95 douaniers bij. Vanaf januari moeten die de klok rond bewakingsopdrachten uitvoeren aan de terminals, magazijnen en bij het lossen en laden van schepen.

AK

Archiefbeeld Stefaan Van Hul