12- en 16-jarige verdachten in zaak-Priscilla maand langer geplaatst

12- en 16-jarige verdachten in zaak-Priscilla maand langer geplaatst

12- en 16-jarige verdachten in zaak-Priscilla maand langer geplaatst

Print
In het dossier rond de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant blijven de 12- 16-jarige verdachten nog minstens een maand geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Ruiselede. Dat heeft de Brusselse jeugdrechtbank beslist, zo meldt het Brusselse parket.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die hadden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest in de woning van D.V. en hadden nadien het lijk verborgen.

Geplaatst

D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst, A. eerst in Everberg en vervolgens in Mol, en J. in Ruiselede.

Midden november verlengde de jeugdrechter die plaatsing nog voor drie maanden, tot midden februari. Op 15 februari werd de plaatsing van beide jongeren slechts met een maand verlengd en nu is de plaatsing van beide minderjarigen dus opnieuw met een maand verlengd.

Geen plaats

De jeugdrechtbank overwoog wel om de 12-jarige J. op te laten nemen in de jeugdafdeling van het psychiatrisch instituut Sint-Jozef in Kortenberg maar daar is voorlopig geen plaats vrij.

De meerderjarige verdachte in het dossier, Johan D.V., is intussen vrij na een beslissing van het Hof van Cassatie.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws