Kasteelmoord: Tinus van Wesenbeeck langer in de cel

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Tinus van Wesenbeeck vrijdag met drie maanden verlengd. De Nederlander wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Zijn advocaten zullen beroep aantekenen tegen de beslissing.

fvangarderen

Tinus van Wesenbeeck zou in opdracht van Pierre Serry uit Aalter, eveneens een mogelijke tussenpersoon, uitvoerders gezocht hebben voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

"Mijn cliënt heeft al in zijn eerste verhoor toegegeven dat er contacten waren", aldus advocaat Philip Daeninck. "Dat telefonische contact heeft echter niets te maken met de moord. Het onderzoek heeft ook na negen maanden nog steeds niet kunnen aantonen dat ons verhaal niet klopt. Volgens mij zitten we toch op een keerpunt."

Serry en Van Wesenbeeck zouden contact gehad hebben in verband met de handel in epo en sigaretten.

Gsm-nummer

Het parket identificeerde eind januari van dit jaar een streekgenoot van Tinus van Wesenbeeck als een van de uitvoerders van de moord. De Eindhovenaar zou echter nooit contact gehad hebben met Van Wesenbeeck. "Mijn cliënt is daarin ook formeel en zegt dat hij die man gewoonweg niet kent", verklaarde meester Daeninck toen al.

Tussen de uitvoerder van de moord en Pierre Serry zou er wel telefoonverkeer geweest zijn. Dat gsm-nummer van Serry is niet hetzelfde nummer waarmee hij zijn contacten met Van Wesenbeeck onderhield.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zal binnen twee weken het beroep tegen de verlenging van de aanhouding van de Nederlander behandelen.

Belga