Nieuwe hervormingsplannen bij Agfa-Gevaert

Nieuwe hervormingsplannen bij Agfa-Gevaert

Nieuwe hervormingsplannen bij Agfa-Gevaert

Print
Mortsel - De directie van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft op een bijzondere ondernemingsraad hervormingsplannen voorgesteld. Dat meldt bediendevakbond LBC-NVK. Er wordt gedacht aan loonkostmatiging, het stabiliseren van pensioenverplichtingen en personeelsmaatregelen.

Vrijdagmiddag zijn op een bijzondere ondernemingsraad van de Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert de hervormingsplannen voorgesteld in aanwezigheid van de vakbonden.

Volgens vakbondssecretaris Koen Zeuwts van LBC-NVK wordt daarbij op drie pistes gewerkt: het beheersen van de loonkost, het zoeken naar betaalbare alternatieven voor de onvermijdelijke afbouw van personeel in functie van dalende verkoopsvolumes, alsook het niet verder doen toenemen van de pensioenverplichtingen.

Onderhandelingsmandaat

"Men gaat deze zaken moeten toelichten," zegt Zeuwts, die stelt dat er maandagmiddag al een eerste keer samengezeten zal moeten worden. "Dan zullen wij het personeel om een onderhandelingsmandaat vragen, zodat we weten waar we naartoe mogen."

Volgens Zeuwts wordt het geweer nu van schouder veranderd: "Er is altijd gezegd dat film niet kan blijven, en dat er iets anders verwacht mag worden, zodat het personeel behouden kan worden", maar daar lijkt het volgens hem niet meer op.

Maar de vakbondsman heeft ook een déjà vu-gevoel bij de plannen: "Enkele jaren geleden is dit ook al eens voorgesteld, maar ik wil nu niet op de feiten vooruitlopen en het overleg alle kansen geven."

Nog voor de zomer wil de directie volgens Zeuwts een akkoord hebben.

Belga

Archiefbeeld Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio