Schoolkinderen zingen voor honderdjarige gebuur (album)

Alle lagere schoolkinderen van Pulle en de oudste kleuters zongen vrijdag uit volle borst een ingestudeerd lied voor hun buurman Jef Van Dingenen. De sympathieke Jef, die 's morgens altijd zo vriendelijk naar de kinderen wuift, wordt zaterdag honderd jaar.

Jef trotseerde bijna een half uur de bijtende kou om zijn jonge buren zijn leven te horen bezingen. Over hoe hij de oorlog nog had meegemaakt, van de natuur hield, vroeger graag met de duiven speelde en zo veel meer. Zijn kinderen Gust en Lydia waren aan de leerkrachten op voorhand wat zaken over hun vader komen vertellen zodat de school een prachtig hommagelied kon voorbereiden.

De kinderen hadden zelfs borden bij waarop het leven van Jef werd uitgebeeld. Zondag vormen alle verenigingen van Pulle nog een erehaag wanneer de fanfare de eeuweling komt oppikken om naar zaal De Griffel te worden geleid, waar zijn familie een feestje bouwt.

Jef liet het zich vrijdag allemaal welgevallen en genoot zichtbaar. Na het lied nam hij de microfoon. "Bedankt en nog eens bedankt en tot binnen honderd jaar!"

In Pulle is het goed wonen, wist schepen Rudy Willems (CD&V). Melle Van Laer wordt in mei 104 en eeuwige fietser Jef Van Laer, nog herstellende van een heupoperatie en daarom tijdelijk iets minder in het straatbeeld opduikend, wordt in augustus een eeuw oud.

KMa

Foto Joren De WeerdtMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio