Gezonken binnenschip pas later geborgen

Het met 500 ton cement geladen binnenschip dat vrijdagochtend gezonken is aan de kade van Niel wordt allicht pas op een later moment geborgen. De persoonlijke spullen van de schipper zijn eruit gehaald en de benzine is uit het schip gepompt, maar de lading cement kon nog niet worden verwijderd. Een team van specialisten bekijkt nog hoe het schip best kan worden geborgen.

jatimmermans

Het schip kwam vrijdagochtend in de problemen net voor het de cement ging lossen bij betonbedrijf Coeck in Niel. Wat er precies is misgelopen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Nadat het schip begon te kantelen, verdween het door de hoge waterstand erg snel onder het wateroppervlak.

"Er zijn na het ongeval aanduidingen aangebracht rond het schip, zodat de ligging ervan duidelijk is", zegt de Nielse burgemeester Tom De Vries. "Voor het scheepvaartverkeer is er dus geen enkel probleem meer. Bovendien heeft Coeck nog een kade waar schepen kunnen laden en lossen."

Lees ook: Groot binnenschip gezonken aan kade

Ook de beperkte hoeveelheid olie die in het water was terechtgekomen, is inmiddels volledig opgeruimd. Er is normaal gezien geen gevaar meer voor het milieu. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Belga

Foto BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio