Katelijnestraat twee weken afgesloten

De Sint-Katelijnestraat in Mechelen-centrum is vanaf maandag 18 maart opnieuw twee weken afgesloten. Op vrijdag 29 maart moeten de werkzaamheden eindigen.

Sven Van Haezendonck

Aannemer DCA, die de straat heeft heringericht, en de nutsmaatschappijen plannen een aantal werkzaamheden. Daarvoor moet de straat vanaf het Sint-Katelijnekerkhof worden afgesloten. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, kiest de stad ervoor om alle werven te combineren. Vanaf de vesten (R12) blijven de kruispunten van de Schrijn- met de Nokerstraat, de Zelestraat, Heembeemd en Moreelstraat wel bereikbaar.

In de Kanunnik De Deckerstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Goswin de Stassartstraat. Ze loopt wel dood in de Katelijnestraat. De Nieuwe Beggaardenstraat is bereikbaar via de Katelijne-, Moreel- en de Nonnenstraat. In die laatste zal je gedeeltelijk ook even in twee richtingen kunnen rijden. Net als in de Nieuwe Beggaardenstraat, tussen de Nonnenstraat en de Katelijnestraat.

De parkings Kathedraal en Grote Markt zullen de komende twee weken toegankelijk zijn via de Frederik de Merodestraat en Onder den Toren. Bestuurders die zich zorgen zouden maken over een boete: de camera met nummerplaatherkenning voor de autoluwe binnenstad in de Merodestraat wordt even uitgeschakeld.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio