Boek verschenen over kindervriend Kadodder

Het guitige, gevleugelde wezentje Kadodder, de mascotte van het Mechelse Tivolipark heeft nu ook een eigen boek. Eerder was over de kindervriend ook al een cd gemaakt.

Sinds de geboorte van Kadodder verwelkomde het park aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord al een kwart meer bezoekers. En op dat succes wil de stad verder bouwen. De bekende auteur Marc de Bel schreef het verhaal over Kadodder neer, en Marijke Meersman liet het tot leven komen met haar tekeningen.

"Als natuurvriend symboliseert Kadodder de waarden die het Tivolipark uitdraagt: respect en liefde voor de natuur, het milieu, en het leven in al zijn facetten", zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Marina De Bie (Groen). Als vrolijk natuurwezentje die in het park woont, is Kadodder een vertrouwenspersoon voor jonge kinderen, en sluit hij perfect aan bij hun belevingswereld.

Het boek 'Kadodder en de bijenkoningin' is bij de betere boekhandel te koop voor 12,5 euro. Zolang de voorraad strekt, kan je het boek en de cd ook samen kopen voor 17,5 euro. Vanaf zaterdag 16 maart kan dat bij Uit in Mechelen, in de bibliotheek, in Villa 32, in het Huis van de Mechelaar of in het Tivolipark zelf.

Voor scholen zijn er trouwens Kadodderwandelingen met een handpop van Kadodder als natuurgids uitgewerkt. Nieuw zijn ook de vertelplaten over 'Kadodder en bijenkoningin', waarvoor op de zolder van het koetshuis in de kinderboerderij een verteltheater werd uitgebouwd. Meer info op

Bekijk ook de reportages van TV Mechelen en Maan TV:

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio