Franstalige vleugel ACW dient geen klacht in tegen N-VA

Franstalige vleugel ACW dient geen klacht in tegen N-VA

Franstalige vleugel ACW dient geen klacht in tegen N-VA

Print
De Waalse afdeling van het ACW, de Mouvement Ouvrier Chrétien (MOC), gaat geen klacht indienen tegen de N-VA. Bovendien kon de Franstalige ACW-vleugel naar eigen zeggen niet terugkomen op de commerciële deal met Belfius. "We konden niet anders dan het ACW volgen", klonk het.

Het ACW heeft zijn Franstalige vleugel meegetrokken in het hevige debat dat de N-VA opende. Omdat het ACW en MOC nauw samenwerken, ondervindt ook die laatste imagoschade.

ACW klaagt aan

Het ACW liet een paar dagen terug weten dat het de N-VA aanklaagt, hoewel de partij niet expliciet bij naam wordt genoemd. "We dienen een klacht in wegens laster tegen de personen die sinds 14 februari systematisch het ACW betichten van fiscale fraude, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en belangenvermenging".

Desondanks gaat de MOC geen klacht indienen. "Het zou een te mooi cadeau zijn voor de N-VA", zegt voorzitter Thierry Jacques in Le Soir. "De N-VA zou zich in haar favoriete discours kunnen wentelen: wij, echte verdedigers van Vlaanderen, worden aangevallen door een belgicistische beweging die zich vastklampt aan een België 'de papa'".

"ACW gevolgd"

Over de commerciële deal met Belfius zegt Jacques dat "ze verplicht waren het ACW hierin te volgen".

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws