Dossier Ford Genk

Arbeiders Ford en toeleveranciers gaan akkoord met sociaal plan

Print

Arbeiders Ford en toeleveranciers gaan akkoord met sociaal plan

De arbeiders van Ford Genk en de vier toeleveranciers die via de conveyor rechtstreeks met de Ford-fabriek verbonden zijn, hebben het sociaal plan aanvaard. Dat werd zopas bekendgemaakt. De productie zal maandag hervat worden.

Bij Ford ging 71,7 procent van de arbeiders akkoord met het sociaal plan. Bij SML was dat 70,1 procent, bij IAC 76,3 procent, bij Syncreon 77 procent en bij Lear 86 procent.

"Wij zijn verheugd dat er een akkoord over een sociaal plan werd bereikt dat werd aanvaard door de vakbonden en werd goedgekeurd door de arbeiders in Genk", zegt Philippe Verbeeck, Operations Manager van Ford Genk. "We begrijpen dat het voor iedereen bij Ford Genk, bij onze toeleveranciers en ook voor de lokale gemeenschap een moeilijke tijd is geweest."Werkhervatting

Ford deelde meteen na het resultaat van de stemming mee dat het van plan is de productie maandag te hervatten. Het bedrijf herhaalde ook de wens om tot het einde van 2014 wagens te blijven produceren in de Genkse fabriek.

Bedienden

Voor de bedienden van de Genkse Fordfabriek is er voorlopig nog geen doorbraak. De onderhandelingen over een sociaal plan zitten muurvast en worden maandag hervat.

Lees ook: Bijna alle Ford-werknemers hebben gestemd
Lees ook: "Mensen waren aanslepende onzekerheid beu"

ToMas/CN
Foto's CN/JG