30 maanden gevorderd voor man die politie te lijf ging

30 maanden gevorderd voor man die politie te lijf ging

30 maanden gevorderd voor man die politie te lijf ging

Print
Kapellen - Het openbaar ministerie heeft dertig maanden cel gevorderd voor Marc V.R. (43) uit Kapellen. Hij wordt vervolgd voor inbreuken op de wapenwet en gewapende weerspannigheid, nadat hij tijdens een gewelddadige uitbarsting hulpverleners en politieagenten bedreigd had met messen.

Een van de inspecteurs zag zich genoodzaakt hem in het been te schieten. De zaak is vrijdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Marc V.R. was op de dag van de feiten onder invloed van cocaïne, antidepressiva en alcohol. Hij was hervallen in zijn verslaving door relationele problemen en werkdruk. Op 9 augustus 2012 werd het hem te veel. Hij raakte buiten zinnen en er werd een ziekenwagen gebeld. Het verplegend personeel kreeg geen greep op hem en verwittigde de politie.

Toen die in de Sevenhanslei arriveerde, begon de veertiger allerlei verwensingen vanuit het raam te roepen en kwam hij vervolgens naar buiten met een mes. Hij liep dreigend op de agenten af die hem omsingelden. Hij ging terug naar binnen om dan met vier messen weer naar buiten te komen.

Marc V.R. stapte op een inspecteur af, die zijn wapen trok. Toen V.R. zijn messen weigerde weg te gooien, schoot de politieagent hem in het been. De beklaagde gooide nog met een mes, maar miste.

Er volgde een onderzoek naar het schietincident, maar de politie-inspecteur bleek correct gehandeld te hebben. Hij en vier collega's, alsook de politiezone Grens stelden zich burgerlijke partij.

Vonnis op 19 april.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio