Sfinks Mixed breidt uit en wordt gratis

Sfinks Mixed in Boechout gooit het dit jaar over een heel andere boeg. Hoewel het festival geen projectsubsidies meer krijgt van de Vlaamse overheid, breidt het dit jaar uit naar vier dagen in plaats van drie én wordt de toegang volledig gratis. Dat meldt de organisatie vrijdag. Sfinks Mixed, waar vooral wereldmuziek geprogrammeerd staat, hoopt door op die manier meer publiek te lokken meer winst te kunnen halen uit de verkoop van drank en snacks.

drombouts

Sfinks Mixed bestaat al sinds 1976 en kreeg in de loop der jaren al heel wat grote namen over de vloer zoals Youssou N'Dour, Gilberto Gil, Nina Simone en Khaled. Dit jaar, van 25 tot en met 28 juli op het vertrouwde terrein op de grens van Boechout en Mortsel, zijn alvast de opzwepende Tanzaniaanse groep Jagwa Music, het Braziliaans getinte Nieuw-Zeelandse Batucada Sound Machine, Lindigo uit Réunion en de Nigeriaans-Amerikaanse zangeres Akua Naru van de partij. Meer namen worden binnenkort vrijgegeven.

Net als de voorbije jaren is er een specifieke programmatie voor het jongere publiek op Sfinks Kidz. Terwijl de oudjes van podium naar podium hollen, beleven de kinderen hun eigen festival met optredens, een zwembad en tal van workshops en initiaties.

Dankzij de tramlijnverlenging van vorig jaar vanuit Mortsel naar Boechout valt het festival vanaf nu ook vlot te bereiken met tram 15 vanuit Antwerpen. Er ligt een tramhalte vlakbij het festivalterrein.

Foto Dirk Van de Velde

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio