Wim Soons wordt provinciaal jongerenvoorzitter CD&V

Wim Soons wordt provinciaal jongerenvoorzitter CD&V

Wim Soons wordt provinciaal jongerenvoorzitter CD&V

Print
Berlaar - Wim Soons (27) uit Berlaar is voor de eerste keer verkozen tot provinciaal jongerenvoorzitter van CD&V. De stemming in Duffel van donderdagavond was de laatste in een hele rij stemmomenten, die de voorbije weken doorheen de gehele provincie werden georganiseerd voor de bovenlokale bestuursvernieuwing van CD&V.
Soons heeft er veel zin in. "Ik ben natuurlijk heel dankbaar voor de blijk van vertrouwen die de Antwerpse jongeren hiermee in mij stellen", stelt Wim. "De eerste uitdaging is voor mij alvast duidelijk. In oktober stonden vele jongeren voor de eerste keer op een CD&V-lijst. Heel wat onder hen werden verkozen, anderen niet. Voor onze jongerenwerking is het nu prioritair om in alle zeventig Antwerpse gemeenten en steden deze jongeren op te nemen in een goed draaiende jongerenwerking. In een aantal gemeenten zullen we op korte termijn daarom ook nieuwe afdelingen oprichten", aldus Soons.

Wim Soons begint niet onbeslagen aan deze uitdaging. Binnen de jongerenafdeling was hij eerder al lokaal en regionaal actief, maar ook nationaal als lid van het Nationaal Jongerenbureau van CD&V, en Internationaal Secretaris van de jongerenbeweging. "Ik ken de jongerenbeweging erg goed", aldus Wim, "Maar ik hoop toch ook te putten uit mijn ervaring als groepsleider bij de Chiro van Berlaar-Heikant, wanneer ik nu opnieuw actief een groep jonge beloftevolle trekkers zal mogen coachen."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio