Tot twee jaar cel voor kaalplukken van bejaarde

Print
De Antwerpse strafrechter heeft vrijdag vier Portugezen veroordeeld, omdat ze een 77-jarige landgenoot van hen hadden kaalgeplukt. Paula H.V.R., die alles georchestreerd had, kreeg twee jaar cel en Diana D.A.M. (32) achttien maanden. Zij had een vertrouwelijke band met het slachtoffer opgebouwd en had dan samen met Ana M.D.A. en Nuno S.V. zijn rekeningen leeggehaald. De twee laatsten kregen daarvoor één jaar cel.

De bejaarde man leerde Diana in 2008 kennen. Ze vertelde dat ze een huurachterstand had en hij bood haar een lening van 600 euro aan. Begin 2009 vroeg ze hem opnieuw om hulp, omdat zij en haar vriendin Ana uit hun woning waren gezet. Het slachtoffer liet de twee vrouwen bij hem logeren.

Toen hij na een verblijf in het ziekenhuis op 7 februari 2009 thuis kwam, ontdekte hij dat de 15.000 euro die hij in een koffertje bewaarde, verdwenen was. Ook zijn bankrekeningen waren leeggehaald. Alles samen was de man ruim 41.000 euro kwijt.

Hij diende een klacht in en uit het onderzoek bleek dat Diana, haar vriend Nuno en Ana het geld hadden doorgesluisd naar hun eigen rekeningen of naar rekeningen in Portugal. Paula had hen instructies gegeven. In haar woning werd een boekhouding van alle overschrijvingen aangetroffen.

Diana was de enige die geen verstek liet gaan. Ze verklaarde dat het slachtoffer van alle transacties op de hoogte was, maar de rechtbank geloofde dat niet. De beklaagden moeten het slachtoffer ruim 41.000 euro schadevergoeding betalen.

Belga

.

Nu in het nieuws