Snelheidscamera flitst veel te veel

Snelheidscamera flitst veel te veel

Snelheidscamera flitst veel te veel

Print
Hove - Het aantal geregistreerde snelheidsovertredingen in het dorpscentrum is zo hoog, dat het gemeentebestuur de flitscamera niet langer 24 uur per dag wil laten werken. Sommige Hovenaars kregen in enkele dagen tijd meerdere boetes in hun brievenbus.

Hoeveel overtredingen precies vastgesteld werden, wil burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) niet kwijt, maar hij bevestigt dat het om vele honderden gaat en dat de cijfers verontrustend zijn. "We kunnen als gemeentebestuur niet zelf zomaar beslissen wat we met al die overtredingen gaan doen, want dit is een federale aangelegenheid.

Wel gaan we samen met de politie de cijfers nauwgezet analyseren en kijken hoe we met deze situatie omgaan.

We willen in de eerste plaats ontradend werken, en niet bestraffend. We willen nu de camera af en toe tijdelijk uitschakelen, zodat niet langer 24 uur per dag wordt geregistreerd en er voortaan nog slechts een kans is dat je geflitst wordt bij een te hoge snelheid. Probleem is wel dat de camera alleen op non-actief kan worden gezet als hij manueel uit de flitspaal wordt gehaald."

Vorige week was de flitspaal niet operationeel, nu weer wel.

"Sommigen beweren dat we als gemeente zo geld in het laatje willen brengen, maar dat klopt niet. De boetes worden federaal geïnd en de gemeente verdient hier niets aan. Wel vloeit een deel ervan terug naar de politiezone Hekla", aldus Volckaerts. Hij zegt dat momenteel ongeveer 85 procent van de overtreders de boete betaalt.

LUDWIG VAN GELDER

Foto LUMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio