Hond bevalt op achterbank van vijf puppy's

Met vier vertrekken voor een weekendje Ardennen, en met negen terugkomen. Snuf, de hond van Lydja Huygens, beviel onderweg op de achterbank van vijf puppy's. Niemand wist dat het dier zwanger was.

jatimmermans

Lydja Huygens trekt elk weekend met haar man naar hun weekendverblijf in La Roche. Hun twee honden, Snuf en Blacky, reizen altijd mee. Voor hun vertrek vorige vrijdag stopte het koppel nog bij hun schoonouders in Balen.

"We lieten de honden daar ook even uit te auto. Toen ik de deur wilde dichtslaan, zag ik iets vreemds liggen op de achterbank", begint Lydja Huygens. "Tot onze verwondering bleek het een puppy te zijn, waarvan Snuf was bevallen. Ik reed terug naar huis met Snuf en het pupje, haalde mijn zoon op en samen reden we naar de dierenkliniek. Daar vertelde de dierenarts na een echografie dat Snuf nog vier pups verwachtte. Er was wel één probleem: we konden onmogelijk thuisblijven, want we hadden een belangrijke afspraak in La Roche. De dierenarts raadde ons aan om Snuf op een deken in een doos op de achterbank te zetten."

Onderweg beviel Snuf van nog twee pups, bij aankomst kwam de vierde tevoorschijn en twee uur later werd ook de vijfde geboren.

SVER

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio