Welzijnsraad schenkt duizend euro aan 't Kabaske

Welzijnsraad schenkt duizend euro aan 't Kabaske

Welzijnsraad schenkt duizend euro aan 't Kabaske

Print
Kalmthout - Het nieuwjaarsconcert van de Kalmthoutse welzijnsraad bracht dit jaar weer vele centen in het laatje. Met de opbrengst steunt de Welzijnsraad traditioneel een maatschappelijk project.
Dit jaar kon de raad op die manier duizend euro aan de sociale kruidenier 't Kabaske schenken in Essen, waar Kalmthout sinds 2011 mee samenwerkt onder begeleiding van het OCMW.

"Deze sociale kruidenier is er voor mensen die het niet breed hebben en die zijn er ook in onze gemeente. Om in Kalmthout iets dergelijks op te richten hebben we veel vrijwilligers nodig, alsook een goedkope plaats voor de winkel en een goed werkende leiding. Om op dit alles niet te hoeven wachten, zijn wij via een speciale werkgroep binnen de Welzijnsraad alvast gestart met een samenwerking met Essen. Enkele vrijwilligers vervoeren de klanten naar daar", zegt Lea Van Looveren van de Welzijnsraad.

Ook de opbrengst van de programmaverkoop van concert ging naar een goed doel. "Een bedrag van 360 euro ging al naar Oost-Congo waar vooral vrouwen bouwen aan de wederopbouw van het land", zegt Gilbert De Ridder, voorzitter van de raad.

Volgend jaar vindt de tiende editie plaats van het nieuwjaarsconcert. Die zal doorgaan in het Strijboshof.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio