Broers Fémont nemen het op tegen Badboot

Het bedrijf Benelux Flood Defence Systems (BFDS) van de broers Anthony en Oliver Fémont is één van de kanshebbers op de trofee 'Idee van het jaar 2012'. Die wordt op vrijdag 22 maart uitgereikt tijdens de Nacht van de KMO in Antwerpen.

De broers Fémont maakten naam door vanaf 2011 een reeks alternatieve producten voor zandzakjes te verkopen, die volgens hen definitief tot het verleden horen. Met BFDS ontwerpen ze efficiënte middelen om overstromingen tegen te gaan, zowel voor particulieren als overheden. Met dat originele concept maken ze nu kans op de trofee 'Idee van het jaar 2012' op de Nacht van de KMO.

“We zijn zeer vereerd met deze nominatie. Het feit dat onze onderneming werd opgemerkt, betekent dat we goed bezig zijn en het motiveert ons om onze ideëen nog verder uit te werken. BFDS is op dit moment enkel verdeler van overstromingswerende middelen maar daar willen we snel verandering in brengen. We werken hard aan de ontwikkeling van onze eigen producten. Van zodra deze op punt staan, kunnen we starten met de commercialisering ervan", zegt Anthony Fémont.

In totaal worden er vrijdag zes soorten prijzen uitgereikt. De broers Fémont nemen het in hun categorie op tegen De Badboot, Kunststof vloeiend maken, S.O.S. Idee en Baridi. GRWO

www.bfds.be

GRWOMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio